plusPortal - nepostradatelný člen HR týmu

11.09.2024

thumbnail

Víte, jak to chodí v personálním oddělení. Odpovědnost za nábor přes docházku a zpracování mezd až po rozvoj zaměstnanců. Činnosti od rutinního vedení dokumentace, přes řízení jednotlivých personálních agend a komunikaci s manažery až po řešení konfliktů mezi zaměstnanci. Podle velikosti společnosti se na všem podílí různý počet personalistů různou výší úvazku a různou mírou specializace.

Poskládat ideálně fungující HR tým včetně zastupitelnosti rozhodně není jednoduché, ale může existovat člen týmu, se kterým je to výrazně snazší. Člen, který pečlivě sleduje legislativu, nikdy nezapomene na žádnou úlohu, nedělá chyby a pracuje 24/7 bez nároku na přestávky. To je přesně to, co nabízí personální systém plusPortal.

Ano, s plusPortalem si nepopovídáte o počasí, neumí uvařit kafe a nevypráví vtipy při obědě. Ale přesto má mnoho výhod, které si nelze nechat ujít. Tento software může být tím nejvýkonnějším členem vašeho týmu, a to hned z několika důvodů. Zní to až příliš dobře?

Každý, kdo někdy vedl personální tým, ví, jak náročné může být udržet vše v chodu. Nábor, adaptace nových zaměstnanců, správa docházky, výpočet mzdy, hodnocení výkonu, školení, cesťáky, lékařské prohlídky, … to vše vyžaduje pozornost, čas a hlavně spolehlivost. Zde vstupuje na scénu plusPortal, který umožňuje pokrýt všechny tyto činnosti na jednom místě.

 

Nábor: První krok k úspěšnému týmu
Začínáme s náborem – tou nejdůležitější činností, která ovlivňuje celý chod firmy. 

Bez schopných zaměstnanců by nebylo koho rozvíjet a koho odměňovat. PlusPortal vám v tomto ohledu nabízí komplexní řešení. Od vytvoření pracovních nabídek, přes správu přijatých žádostí, až po komunikaci s kandidáty – vše máte pod kontrolou a na jednom místě. Žádné ztracené e-maily, žádné nepřehledné tabulky. PlusPortal za vás pohlídá, aby žádný uchazeč nezůstal přehlédnut a do výběru aktivně zapojí manažery.

 

Nástup nováčků: Od prvního dne v obraze

Nástup nového zaměstnance je vždy výzvou – nejen pro něj, ale i pro HR oddělení.

PlusPortal se postará, aby nástup proběhl v souladu s legislativou, připraví nezbytné dokumenty a nastaví potřebné termíny a lhůty. A nejen to. Také naplánuje první školení a dohlídne na hladký průběh adaptace.  Důležité informace bude sdílet jak se zaměstnancem, tak s jeho vedoucím a vy budete mít jistotu, že je vše pod kontrolou.

 

Docházka: Konec papírování

Zapomeňte na papírové docházkové listy nebo excelové tabulky.

PlusPortal nabízí moderní řešení pro evidenci docházky, které vám ušetří čas i nervy. Systém umožňuje sledovat příchody, odchody, přesčasy i dovolené, a to vše v reálném čase. Každý měsíc vám spočítá nárok na stravenky či stravenkový paušál. Navíc je možné nastavit, plánovat a schvalovat různé typy nepřítomností. A to vše i přes mobilní telefon.

 

Hodnocení a rozvoj: Nezbytnost pro růst zaměstnanců a celé firmy

Co by to bylo za firmu, která nehodnotí a nerozvíjí své zaměstnance? 

Hodnocení výkonu je klíčové pro motivaci a dlouhodobý růst zaměstnanců. PlusPortal vám umožní nastavit a sledovat osobní i výkonnostní cíle, provádět pravidelná hodnocení a plánovat školení. Budete mít pod kontrolou náklady na rozvoj, nebudete muset hlídat termíny a získáte od zaměstnanců zpětnou vazbu. Všechny tyto procesy jsou propojeny, což zajišťuje, že nezůstane nic opomenuto.

 

Mzdy: Vše pod jednou střechou

Mzdy jsou dalším klíčovým aspektem, který je třeba mít pod kontrolou. 

PlusPortal umožňuje efektivní správu mezd a benefitů, a to včetně propojení s docházkou. Výplaty jsou spočítány rychle a přesně, což eliminuje chyby a zajišťuje spokojenost zaměstnanců. Nic nikam nekopírujete a nezadáváte dvakrát. Se státní správou i zaměstnanci můžete celý rok komunikovat zcela digitálně. Navíc systém podporuje evidenci některých typů benefitů, umožňuje navrhnout a schválit mimořádnou odměnu nebo plně hlídá exekuce.

 

Právní agenda: V souladu se zákony

Personální a mzdová agenda není jen o lidech, ale také o dodržování legislativy. 

PlusPortal nabízí moduly, které vám pomohou zajistit, že všechny právní požadavky budou splněny. Od evidence pracovních smluv po správu dokumentů souvisejících s GDPR, přes hlášení cizinců na úřad práce, po pravidelné lékařské prohlídky a zákonná školení – vše je na jednom místě a vždy aktuální.

 

Analytika a reporting: Data, která vám pomohou rozhodovat

Rozhodování na základě dat je dnes klíčové. 

PlusPortal vám poskytne přehledné reporty a analytiku, která vám umožní lépe porozumět chodu vaší firmy a přijímat informovaná rozhodnutí. Ať už jde o nábor, docházku, hodnocení výkonu nebo mzdové náklady – vše máte na dosah ruky. Co si nezvládnete s pomocí různých uživatelských nástrojů nastavit sami, vám připravíme individuálně.

 

Podpůrné agendy: Síla je v komplexnosti

Je vám to málo a vaše HR oddělení odpovídá i za další činnosti? 

Můžete vybírat z modulů pro vyúčtování cestovních náhrad, správy majetku poskytovaného zaměstnancům, objednávání stravy ve firemní jídelně, evidenci a schvalování drobných výdajů. Vše v souladu s legislativou, rozličným nastavením, přístupem pro zaměstnance a manažery včetně pravidelného reportingu.

 

Flexibilita: Systém poroste s vámi

Jednou z největších výhod plusPortalu je jeho přizpůsobitelnost. 

Systém je modulární, což znamená, že si můžete vybrat jen to, co aktuálně potřebujete. Jste velká společnost? Můžete zvolit kompletní instalaci systému. Jste malý StartUp? Efektivnější bude postupné zavádění jednotlivých modulů. Tato flexibilita umožňuje i malým firmám začít s digitalizací HR, pokud se rozrostou, není problém přidat další moduly a funkce. S plusPortalem tak máte jistotu, že systém poroste spolu s vámi a bude vždy odpovídat aktuálním potřebám.

 

Digitalizace HR: Bez tohoto člena týmu si s ní jen těžko poradíte

Digitalizace HR není jen o tom nahradit papíry počítačem. 

Jde o to, zefektivnit procesy, ušetřit čas a získat lepší přehled o tom, co se ve vaší firmě děje. PlusPortal je nástroj, který vám v tomto úsilí výrazně pomůže. Bez něj si dnes už nelze představit moderní HR oddělení. Je to váš spolehlivý kolega, který nikdy nezapomene na žádný úkol a vždy vám poskytne přesné a aktuální informace.

 

Ano, s plusPortalem si kafe nedáte, ale díky němu budete mít více času, abyste si ho vychutnali s opravdovými kolegy. A to už za to stojí, co myslíte?

 

Doporučení od plusPortalu

Chcete si přečíst více detailů?
  • Každý modul má zde na webu svou stránku s podrobnými informacemi.
Chcete si systém sami osahat?
  • Poskytneme vám jeho demoverzi.
Máte málo času na další čtení a brouzdání demoverzí a potřebujete ověřit vaše konkrétní požadavky?
  • Naplánujme krátké online nebo delší osobní představení plusPortalu.

 

Zpět na seznam článků

Archiv

Všechny příspěvky
An unhandled error has occurred. Reload 🗙